- gogosari rosii
- castraveti
- varza
- gogonele
- conopida
- hrean
- boabe mustar
- boabe piper
- foi de dafin
- otet
- zahar
- sare fara iod
Eu n-am avut la indemina decit citeva borcane la 2 - 2 1/2 litri.
Ca si condimente, la un borcan de 4 litri se pune:
- 2 lingurite boabe piper
- 2 lingurite boabe de mustar
- 2 foi de dafin
- 4 cesti de apa
- 1 ceasca de otet 9% (aproape doua daca otetul e de 5%)
- 1 lingura supa de sare
- 2 linguri supa de zahar
Gogosarii se umple cu varza. Ardeii verzi din poza sunt pentru muratura la butoi. Cred insa c-ar fi excelente si la borcan...
Umpleti borcanele dupa fantezia voastra si turnati lichidul preparat peste. Se lasa asa 2 ore si se mai completeaza la nevoie.
Se astupa borcanele si se pun la "dunstolit", adica la fiert la foc mediu. Cind apa incepe sa clocoteasca in oala, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca in acceasi oala calda.
Dupa ce s-au racit sunt bune de pus pe raft undeva mai la racoare.
Dupa o luna-doua se pot deja servi: voi reveni cu poze din nou cu aceasta ocazie.
Nu uitati sa puneti din nou pahar in whisky....
Un comentariu:
Esti tare varu' !!!
Idee super cu site-ul de muraturi si alte retete culinare !!!
Trimiteți un comentariu